wtorek, 2 sierpnia 2011

2.08.11

jogurt grecki z domowym musem z rabarbaru i domowa granola

Przepis na mus :

-200g rabarbaru
-kilka truskawek ( opcjonalnie)
-2 łyżki cukru brązowego
-łyżka miodu
-2łyżki wody

Rabarbar umyć, pokroić w kostki i wrzucić do garnka postawionego na małym ogniu. Dodać wodę, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier i miód. Co jakiś czas mieszać . Ja wolę bardziej gęsty, więc poczekałam aż woda wyparuje niemalże całkowicie :) Gotować ok. 10-15 minut .
Smacznego !

13 komentarzy:

  1. Mus z rabarbaru? Jak zrobić taki? ;D
    Mam rabarbar w domu i właśnie chciałam robić konfiturkę, ale nie wiem czy taki mus nie będzie lepszy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. jak zaykle pysznie ;) uwielbiam granole ; ))))))

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam rabarbarowego musu, ale wygląda naprawdę apetycznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam taki mus. Świetnie się komponuje z jogurtem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Również proszę o przepis na mus, wygląda pycha pycha!
    Masz śliczną miseczkę..:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie musy są pyszne,a cieplutki w zimny poranek sprawdzi się znakomicie;),pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Ostatnio też zrobiłam taki mus i polałam nim owsiankę. Pyszności!
    Pewnie niedługo wstawię zdjęcie z tego śniadanka

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda mega smakowicie! i nawet tak patriotyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. słodki jezu! MNIAM!


    Jeśli lubisz pisać listy serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w naszej akcji! Szczegóły na blogu. Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń
  10. super pomysł ; )
    zrobilam kiedyś mus z rabarbaru do drożdżówek, ale wyszedł kompletnie inny, był zielony

    OdpowiedzUsuń
  11. Well that looks like a delicious breakfast to me!

    Arthur
    cheap canvas art

    OdpowiedzUsuń
  12. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń