środa, 20 lipca 2011

20.07.11

tosty cynamonowe z chleba żytniego light, serek naturalny 0%, świeże borówki i maliny

Przepis na tosty

-2 kromki chleba żytniego light (lub innego- tutaj pełna dowolność)
-jajko
-łyżka mleka
-łyżeczka cynamonu

1. Z chleba odcinamy skórki, kromki kroimy na pół, a potem w trójkąty.
2. Do małej miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i cynamon .
3. Lekko roztrzepujemy aby mieszanina nabrała objętości.
4. Na małym ogniu rozgrzewamy patelnię teflonową
5. Zanurzamy kawałki chleba w mieszaninie i smażymy po ok. 4-5 min z każdej strony .
6. Szybko jemy bo najlepiej smakują ciepłe!

5 komentarzy:

  1. tosty cynamonowe brzmią świetnie. <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności, jak zrobiłaś takie tosty? Po prostu posypałaś chleb cynamonem i zapiekłaś w tosterze?

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne śniadanko :) Mam właśnie borówki i maliny w lodówce i nie zawaham się ich podobnie użyć :D
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Coś jak tosty francuskie. Pysznie :D

    OdpowiedzUsuń